Hőséggel kezdődik, majd elviselhetőbb nyári idővel folytatódik július első hete

Erős kánikulával indul július első hete, aztán keddtől frissebb levegő érkezik fölénk, de így is marad a hamisítatlan nyaraló idő, csak ezúttal már elviselhetőbb kiadásban.

Hétfőn

a sok napsütés és a fölénk érkező afrikai eredetű légtömegek hatására már 34-35 fok körüli forróságra számíthatunk, sőt a nyugati-délnyugati megyékben akár 37 fokot is mérhetünk. Délutántól északnyugat felől már növekedhet a gomolyfelhők mennyisége.

Kedden

északnyugatira forduló széllel hidegfront érkezik, így a Dunántúlon már „csak” 26-30, a Dunától keletre ugyanakkor a front előtt még 30-34 fok között alakul a hőmérséklet. A front útját inkább csak szórványosan kísérik záporok, zivatarok. Nagy területet érintő jelentős csapadék nem valószínű.

Szerdán és csütörtökön

kellemesebb, nagyjából átlagos júliusi időre van kilátás 25-30 fok közötti délutánokkal és friss éjszakákkal. Továbbra is a napsütés lesz túlsúlyban, de helyi záporok, zivatarok előfordulhatnak. Ezekre nagyobb számban csütörtökön van esély.

Péntektől – vasárnapig

előreláthatólag folytatódik a kellemes nyaraló idő 28-29 fok körüli hőmérsékletekkel és sok napsütéssel. Az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak helyenként pattanhatnak ki nyárias záporok, zivatarok. A hét vége felé közeledve lassanként újra emelkedésnek indulhat a hőmérséklet, azonban az erős kánikula vasárnapig még valószínűleg nem tér vissza.