A hét további részében is folytatódik a nyaraló idő

Az elmúlt napokhoz képest ugyan hűvösebb, de még így is igazán kellemes, nyáriasan meleg időben lesz részünk, a hétvégére pedig ismét fokozóik a felmelegedés.

Csütörtökön

hajnalra 12-17 fok közé frissül a levegő. A nap első felében főleg az ország déli-délnyugati felén boríthatja több felhő az eget, és ezeken a tájakon fordulhatnak elő szórványosan záporok. Később aztán országszerte a napsütés kerül túlsúlyba, és délutánra 25-30 fok közé melegszik a levegő, ami nagyjából megfelel az ilyenkor szokásosnak.

Pénteken és szombaton

sok napsütésre számíthatunk, amit időnként zavarnak majd gomolyfelhők, de ezekből a felhőkből csak helyenként alakulhatnak ki nyárias záporok, zivatarok. Az éjszakák kellemesen frissnek ígérkeznek, délutánonként pedig pénteken 29-30, szombaton már 31-32 fok körüli melegre van kilátás.

Vasárnap

előreláthatólag még folytatódik a fülledt, meleg idő 30 fok közeli maximumokkal, de már változás kezdődik: egyre több gomolyfelhő képződik, és egyre nagyobb eséllyel kell országszerte zivatarokra számítani.

A jövő hét első felében

fokozatos felfrissülésre van kilátás, miközben többfelé és több alkalommal fordulhatnak elő esők, záporok, zivatarok. A lehűlés mértékében ugyanakkor még van bizonytalanság.