Erre a hétvégére nem nagyon érdemes strandolást tervezni

A most nyaralóknak nem jó hír, hogy a hétvégére sem érkezik jelentős felmelegedés, sőt kissé tovább csökken a hőmérséklet, és felhősebb, esőre hajló időjárás valószínű.

Pénteken

nyugat felől egyre több felhő érkezik fölénk, és eleinte a Dunántúlon, délutántól már a középső-, illetve a keleti megyékben is előfordulhat szórványosan kisebb eső, zápor. A hűvös (8-16 fok) éjszaka után délutánra csupán 20-26 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton

a kevés napsütés mellett gyakran beborul az ég, és országszerte több helyen számíthatunk esőkre, záporokra, zivatarokra, miközben megerősödik az északnyugati szél. A legmelegebb órákban is mindössze 20-25 fok közötti hőmérséklet várható, de a tartósan csapadékos, borongós tájakon pár fokkal hűvösebb lehet ennél.

Vasárnap

nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet és egyre hosszabb időszakokra süthet ki a Nap. Az ország keleti felén ugyanakkor még mindig a felhők lesznek túlsúlyban, és szórványosan továbbra is készülhetünk záporokra. Egyelőre még mindig marad a mérsékelt, 20-25 fok közötti nappali felmelegedés.

A jövő hét első felében

lassú javulás kezdődik: szárazabbra, és kissé melegebbre fordul időjárásunk, de előreláthatólag 22-27 foknál még mindig nem emelkedik magasabbra a hőmérséklet.