Majdnem a hónap végéig a nyaralóknak kedvezhet az időjárás

Az előttünk álló 10-12 napos időszak összességében az ilyenkor szokásosnál kissé melegebb, igazi nyárias időjárást tartogat, de extrém hőségtől előreláthatólag nem kell tartani.

Szombaton és vasárnap

Az eddigieknél melegebb légtömegek áramlanak fölénk, így szombaton 30, vasárnap már 32 fok körüli kánikulára van kilátás, amihez sok napsütés társul majd. Szombaton főként északkeleten lehet több gomolyfelhő, amelyből ott fordulhatnak elő frissítő záporok, zivatarok, míg vasárnap késő délutántól az ország északi-északnyugati harmadán egy közeledő gyenge hidegfront okozhat erősebb felhősödést és szórványos záporokat, zivatarokat.

Hétfőn és kedden

a gyenge hidegfront mögött csak 26-31 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés, vagyis folytatódik a meleg, nyárias időjárás. Az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből hétfőn elszórtan, keddtől már egyre kevesebb helyen van esély záporokra, zivatarokra.

A jövő hét közepétől

ismét szárazabb, és egyre melegebb levegő érkezik térségünkbe: eleinte 28-30, majd 31-33 fok körüli kánikulára van kilátás. A sok napsütés mellett alig van esély néhol frissítő záporokra. Ebben a helyzetben számottevő változás majd a hónap utolsó napjaiban kezdődhet, amikor már egyre inkább nedvesebb légtömegek közelíthetnek felénk.