A hét elején kisebb felfrissülés, majd visszatér a kánikula

A kánikulai hétvége után a hét első napjaira néhány fokkal felfrissül a levegő, de még így is marad a kellemes, nyárias idő. A hét közepétől aztán ismét egyre melegebbre fordul időjárásunk.

Hétfőn

hajnalban országszerte elszórtan fordulhatnak elő záporok, zivatarok, majd napközben ezek már egyre inkább a keleti-északkeleti megyékre szorulnak vissza, és alapvetően napos-gomolyfelhős idő várható. Az élénk északnyugati széllel 27-32 fok közé „frissül” a levegő.

Kedden

egy kissé tovább, 25-30 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés, és még mindig élénk lesz az északnyugati szél. A több órás napsütést nyugaton időnként, keleten gyakrabban zavarják gomolyfelhők, amelyekből főként keleten-északkeleten alakulhatnak ki záporok. A csapadékos időszakokban északkeleten átmenetileg kevéssel 25 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet.

Szerdától – vasárnapig

délnyugat felől ismét egyre melegebb légtömegek áramlanak fölénk: eleinte 27-32, majd péntektől 30-34 fok közötti kánikulára van kilátás sok napsütéssel. A hétvégén nyugat felől már egy hidegfront közelíti meg térségünket, de ez előreláthatólag még nem okoz változást. Jelentősebb átalakulás nagyobb eséllyel majd a hét legvégén/az azt követő hét elején, vagyis július utolsó napjaiban kezdődhet.