Itt a friss kéthetes előrejelzés – ilyen idő valószínű augusztus 6-ig

Az előttünk álló egy hétben valószínűleg még az ilyenkor szokásosnál melegebb időre van kilátás, ugyanakkor augusztus első hetének időjárásában már nagyobb a bizonytalanság.

Július 24 – 30

Július utolsó hetében alapvetően 30 fok körül, illetve néhány fokkal a felett tetőznek a maximumok, vagyis igazi nyaraló időre van kilátás. Ez alól az ország északkeleti fele jelent kivétel az időszak elején, ahol kissé frissebb marad a levegő. A sok napsütés mellett eleinte csak elvétve, a hétvégétől elszórtan fordulhatnak elő záporok, zivatarok.

Július 31 – augusztus 6

Augusztus első hetére a valószínűbb jövőkép az, hogy folytatódhat az átlagosnál melegebb, kánikulára hajló időjárás, de ebben az időszakban már vannak csapadékra utaló jelzések is. Van esély arra, hogy a hónap elején nedvesebb, csapadékosabb légtömeg érje el Közép-Európa térségét, ami nagyobb területen kiadósabb záporokat, zivatarokat okozhat, és ekkor néhány napra akár jelentősen felfrissülhet a levegő. Ebben jelenleg még van bizonytalanság, azonban az időpont közeledtével már pontosabban látszik, hogy bekövetkezik-e a csapadékos jövőkép.