Zivatarokból többfelé hullhat jelentős csapadék a következő napokban

Délnyugat felől nedves, de továbbra is meleg légtömegek áramlanak fölénk, így a következő 4-5 napban több hullámban is érkezhetnek záporok, zivatarok, amelyek több helyen jelentős csapadékot okozhatnak.

Szombaton

a néhány órás napsütés mellett gyakran beborul az ég, és a fülledt, meleg időben országszerte többfelé, több alkalommal is számíthatunk záporokra, zivatarokra, amelyeket helyenként felhőszakadás, jégeső is kísérhet. Reggel 16-22, délután 28-33 fok várható, de a zivatarok idején lokálisan jelentősen visszaeshet a hőmérséklet.

Vasárnap

eleinte még számíthatunk hosszabb napos időszakokra, és ismét 28-33 fok közé melegszik a levegő. A délutáni órákban aztán újra egyre több gomolyfelhő képződik, és egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Hétfőn és kedden

eleinte még többfelé, majd ismét egyre kevesebb helyen fordulhatnak elő zivatarok, amelyek több helyen kiadós csapadékot okozhatnak. A nappali felmelegedés 25-30 fok közé mérséklődik.

A jövő hét közepén

átmeneti szünet után ismét növekszik a záporok esélye, és újra van esély akár jelentősebb mennyiségű esőre is. A maximumok többnyire 25-30 fok között alakulhatnak, de a felhős, csapadékos tájakon 25 fok alatti értékek sem kizártak.