Felemás időt tartogat a következő hét – strandidő, kiadós zivatarok és lehűlés is várható

Meglehetősen mozgalmas időjárást tartogatnak július utolsó-, valamint augusztus első napjai. A változékonyság mellett valószínűleg mindenki talál majd a kedvére való időjárást.

Hétfőn

főként a nap első felében számíthatunk további záporokra, zivatarokra, majd fokozatosan csökken a felhőzet, kisüt a Nap, és az élénk északias szélben 25-30 fok közé melegszik a levegő.

Kedden és szerdán

a korábbiaknál több napsütésre, kevesebb csapadékra van kilátás, és általában 28-30 fok körül tetőzhet a maximum hőmérséklet. Teljesen száraz időjárásban azonban ekkor sem bízhatunk, ugyanis elszórt jelleggel mindegyik nap előfordulhatnak záporok, zivatarok, nagyobb eséllyel az ország keleti felén.

Csütörtöktől – vasárnapig

a kezdeti szárazabb időjárás után ismét egyre nedvesebb légtömegek közelíthetik meg térségünket, így a hétvégéhez közeledve egyre inkább növekszik a felhőzet mennyisége és a záporok, zivatarok valószínűsége. Az ország egy részén újra van esély akár jelentősebb mennyiségű csapadékra is, ezzel együtt pedig a nappali felmelegedés is mérséklődhet.