Péntek délutántól egyre többfelé várható csapadék – hétvégére felfrissül az idő

Pénteken

a délutáni órákban nyugat felől eleinte a Dunántúlon, majd a középső tájakon, éjszaka pedig a keleti területeken is egyre többfelé fordulhat elő eső, zápor, zivatar. Legnagyobb eséllyel a Dunántúlon, de elszórtan az ország többi táján is hullhat kiadós, lokálisan akár extrém mennyiségű csapadék is.

Szombaton

reggel az ország keleti felén még többfelé eshet, majd nyugat felől országszerte csökken, felszakadozik a felhőzet, és kisüt a Nap. Napközben azonban az erős gomoly-felhőképződésből újra kialakulhatnak szórványosan záporok, zivatarok. Az élénk-erős északnyugati széllel 25 fok köré frissül fel a levegő.

Vasárnap

már jóval több napsütésre, kevesebb felhőre és kellemes, 26-27 fok körüli maximum hőmérsékletre van kilátás. Zápor, zivatar ekkor már csak kis eséllyel fordulhat elő helyenként.

Hétfőtől – szerdáig

fokozatosan melegszik az idő: eleinte 28, majd 30-31 fok körüli strandidőre van kilátás sok napsütéssel és csak néhol kialakuló záporokkal. Szerdán ugyanakkor nyugat felől már közeledik felénk az újabb hidegfront, amely csütörtök-péntek környékén többfelé okozhat záporokat, zivatarokat, miközben ismét 25 fok közelébe mérséklődhet a nappali felmelegedés.