Ilyen idő valószínű augusztusban – még tartogat meglepetéseket az idei nyár

A hosszútávú asztrológiai prognózisok alapján a nyár utolsó hónapja összességében az átlagosnál melegebb, kissé változékony időjárást hozhat. A hónap második felében pedig benne van a pakliban egy erősebb kánikula is.

Augusztus 4 – 7

a következő napokban fokozatos felmelegedés kezdődik: vasárnap 26, a jövő héten pedig eleinte 28, majd 30, a hét közepén már 31-32 fok köré erősödik a nappali felmelegedés. A napsütés mellett szerdáig csak szórványosan fordulnak elő nyárias záporok.

Augusztus 8 – 9

Augusztus 8-9-e körül egy hidegfront hozhat ismét többfelé záporokat, zivatarokat és néhány fokos lehűlést.

Augusztus 10 – 15

Az átmeneti felfrissülés után a hónap közepéig újra melegedő tendencia, igazi nyaraló idő valószínű, egyre inkább 30 fok körüli, majd kevéssel a feletti maximumokkal, valamint sok napsütéssel.

A hónap második felében

Augusztus 23-áig két alkalommal érkezhet felfrissülést és csapadékot hozó hidegfront, ugyanakkor a hónap második felében kedvező esélyek látszanak arra, hogy akár több hullámban is forró, afrikai eredetű légtömegek érjék el Közép-Európát. Ebben a periódusban napi melegrekordok is dőlhetnek. Mindemellett azonban különösen a hónap végén akár hevesebb zivatarok is társulhatnak a hőség mellé.