Péntektől gyors felmelegedés kezdődik – újra visszatér a hőség

A csütörtöki hidegfront csak átmeneti felüdülést hozott, ugyanis péntektől máris egyre melegebb légtömegek érkeznek fölénk, így hétvégére visszatér az országos kánikula

Csütörtökön frissebb idő

Csütörtökön a rövid napos időszakok mellett a felhők lesznek túlsúlyban, és az előző napokban megszokottnál alacsonyabban, 24-30 fok között tetőzik a hőmérséklet. Eleinte elszórtan fordulhat elő kisebb eső, zápor, majd az esti-éjszakai órákban az ország déli-, valamint nyugati felét érinti egy csapadékzóna, így ezeken a tájakon átmenetileg többfelé eshet az eső.

Pénteken

fokozatosan csökken a felhőzet, és egyre több napsütésre számíthatunk. A reggeli 15-20 fokról délutánra már 27-32 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombattól – hétfőig

már többnyire 30-35 fok közötti kánikulára és sok napsütésre van kilátás. A hőség előreláthatólag hétfőn tetőzik, amikor helyenként akár 37 fokot is mérhetünk.

Kedden

már egy hidegfront közelíti meg térségünket, de az érkezésének időpontja még bizonytalan. A valószínűbb jövőkép az, hogy kedden az ország nagyobbik, keleti kétharmadán még folytatódik a 30 fok feletti kánikula, míg a nyugati tájakra már frissebb levegő érkezhet záporok, zivatarok kíséretében.

A jövő hét közepétől

fokozatos, több lépcsőben bekövetkező lehűlésre van kilátás. A hónap közepére már országszerte 24-25 fok köré mérséklődhet a nappali felmelegedés.