Erős kánikulával indul a jövő hét, majd hidegfront hoz jelentős felfrissülést

Hétfőig még biztosan kitart, sőt tovább fokozódik a kánikula, majd kedden egy hidegfront éri el térségünket, ami a hét közepére jelentős felfrissülést hoz magával.

Vasárnap

sok napsütés várható, amit főként az északi-északkeleti megyékben szűrhet időnként fátyol-, illetve gomolyfelhőzet és ezeken a tájakon alakulhat ki néhol egy-egy frissítő zápor/zivatar. Az ország északi felén 29-31, ettől délebbre 31-35 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn

szinte zavartalan, perzselő napsütés és 33-38 fok közötti forróság várható, amit a délies szél is alig enyhít majd.

Kedden

kezdetben még a napsütés lesz túlsúlyban, majd északnyugat felől megérkezik a hidegfront, így a délutáni órákban északnyugat felől egyre több felhő lesz az égen, és egyre többfelé pattanhatnak ki záporok, zivatarok, miközben a szél fokozatosan északnyugatira fordul és megerősödik. A Dunától keletre még 30-36, míg a Dunántúlon már csak 25-30 fok várható.

Szerdán

hajnalban és délelőtt még többfelé kell záporokra, zivatarokra számítani, majd fokozatosan csökken a felhőzet, és az élénk északias széllel 25 fok köré mérséklődhet a nappali felmelegedés.

Csütörtökön és pénteken

újra naposabb, szárazabb, de mérsékelten meleg, nagyjából az átlagosnak megfelelő, 27 fok körüli nyárias időre van kilátás.

A hétvégén

egyelőre nagyobb bizonytalanság mellett egy gyengébb hidegfront érintheti térségünket, ami ismét pár fokos lehűlést és szórványosan előforduló záporokat hozhat.