Kedden éjszaka sokfelé kiadós csapadék – szerdára megérkezik az egész országba a felfrissülés

Kedden

a nap hátralévő részében északnyugat felől fokozatosan egyre nagyobb területet áraszt el a hűvösebb légtömeg, ugyanakkor a keleti-délkeleti országészben még tartja magát a 30-35 fok közötti kánikula. Napközben egyelőre csak elszórtan, estétől ugyanakkor egyre többfelé kell esőkre, záporokra, zivatarokra számítani. Kedd estétől szerda reggelig több helyen hullhat jelentős mennyiségű csapadék.

Szerdán

reggel még többfelé eshet, majd a csapadékzóna súlypontja fokozatosan kelet-délkelet felé helyeződik át, ugyanakkor még sok felhő lesz felettünk. A zárt felhőtakaró felszakadozására és néhány órás napsütésre leginkább a Dunántúlon van esély. Az erős északnyugati széllel országszerte 20-25 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés. A leghidegebb ezúttal az Alföldön lehet, ahol legtovább marad csapadékos az idő.

Csütörtökön

a friss (9-16 fok közötti) hajnal után délután mérsékelten meleg, 25 fok körüli hőmérséklet várható, és már országszerte több órás napsütésben bízhatunk.

Pénteken

eleinte napos, majd egy közeledő gyenge hidegfront hatására ismét felhősödő időjárás valószínű. A nap második felében nyugat felől elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Továbbra is 25 fok közelében alakulnak a maximumok.

A hosszú hétvégén visszatér a strandidő

A hosszú hétvégén újra egyre melegebb és szárazabb levegő érkezik fölénk, így a napsütés kerül túlsúlyba, és egyre nagyobb területen éri el, majd haladja meg a maximum hőmérséklet a 30 fokot.