A hosszú hétvégére visszatér a strandidő

A mai nap lesz a hét mélypontja, ami a nappali felmelegedést illeti. Csütörtöktől már lassú javulás kezdődik, de pénteken még egy gyenge hidegfronton kell túlesnünk. Hétvégétől ugyanakkor gyors felmelegedés veszi kezdetét, visszatér a hamisítatlan strandidő.

Szerdán

fokozatosan kelet felé helyeződik a csapadékzóna. Eleinte a Dunántúlon, később a középső-, estére a keleti megyékben is egyre kevesebb helyen várható eső, miközben nyugat felől már elkezd felszakadozni a zárt felhőtakaró. Az élénk-erős északnyugati szélben csupán 19-24 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön

a hűvös (7-15 fok közötti) hajnal után délutánra 25 fok köré melegszik a levegő, és már országszerte több órás napsütésben bízhatunk csapadék nélkül.

Pénteken

egy újabb, de a mostaninál már jóval gyengébb hidegfront vonul át felettünk, így a néhány órás napsütés mellett újra gyakran lesz felhős az ég, és elszórtan fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Egyelőre marad a mérsékelt, 25 fok közeli nappali felmelegedés.

Szombattól – keddig

Már jelentősebb átalakulás kezdődik időjárásunkban, ugyanis dél felől egyre melegebb és többnyire száraz légtömegek áramlanak fölénk. Az éjszakák lassanként enyhülnek, a nappali felmelegedés pedig eleinte 27, majd 30, végül pedig 32 fok köré erősödik. Szombat délutántól már a napsütés lesz túlsúlyban, de augusztus 19-én, hétfőn esetleg több gomolyfelhő képződhet, és ekkor van esély helyi záporokra, zivatarokra is. A hőség előreláthatólag augusztus 21-e körül tetőzik, amikor már egy újabb hidegfront közelíti meg térségünket.