Itt a friss kéthetes előrejelzés – visszatér még a kánikula

Ez elmúlt napokban érkezett markáns lehűlés után a hétvégétől fokozatos felmelegedés kezdődik, és gyorsan visszatér a kánikula. Sőt, jók az esélyek arra, hogy nem is egy, hanem két hullámban érkezik. Részletek az alábbiakban.

Augusztus 15- 16

A naposabb csütörtök után pénteken ismét több felhő lesz felettünk, és elszórtan számíthatunk esőkre, záporokra, zivatarokra, a nappali felmelegedés pedig egyelőre még 22-27 fok között marad.

Augusztus 17 – 20

Az előttünk álló hosszú hétvége a fokozatos felmelegedés és napsütés jegyében telik majd. Eleinte 28, majd 30, végül 32 fok körüli kánikula várható, és a kezdetben friss éjszakák is fokozatosan enyhülnek.

Augusztus 21 – 24

Előreláthatólag 21-e körül egy hidegfront közelíti meg térségünket, és az augusztus 21-24-e közötti időszakban újra nagyobb eséllyel fordulhatnak elő záporok, zivatarok, illetve átmenetileg kissé mérséklődhet a nappali felmelegedés.

Augusztus 25 – 30

Több jelzés is arra utal, hogy augusztus utolsó hetében ismét forró légtömegek indulhatnak el Közép-Európa irányába, így a nyár végén még egy hulláma lehet a hőségnek, ami akár szeptember első napjaiig is elhúzódhat. Ezt követően viszont markáns lehűléssel, kiadós csapadékkal és viharos időjárással köszönthet be az igazi ősz.