A nyár utolsó hetében tartósan meleg, kánikulai időjárás, időnként zivatarokkal

Az előttünk álló héten továbbra is marad az átlagosnál melegebb, kánikulai időjárás. Különösen a hét elején, majd a második felében átmenetileg ismét több zivatarral.

Vasárnap és hétfőn

a korábbiaknál már nagyobb területen fordulhatnak elő záporok, zivatarok, de kialakulásukra továbbra is az északi megyékben, illetve a Dunántúlon van nagyobb esély. Helyenként felhőszakadás, jégeső is kísérheti a zivatarokat. Fülledt, meleg idő lesz 28-34 fok közötti maximumokkal, azonban zivatarok idején átmenetileg jelentősen felfrissülhet a levegő.

Keddtől – csütörtökig

egyre kevesebb helyen fordulhatnak elő záporok, és a napsütés kerül túlsúlya. Az enyhe (20 fok körüli) éjszakákat 30-35 fok között kánikulai nappalok követik majd.

Péntektől – vasárnapig

kisebb változás következhet be időjárásunkban, ugyanis péntek környékén érintheti térségünket egy gyengébb hidegfront. Ekkor ismét erősebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és nagyobb valószínűséggel pattanhatnak ki zivatarok. Ez a front azonban előreláthatólag csak néhány fokkal mérsékli a kánikulát átmenetileg. A hét vége felé közeledve ismét egyre több napsütésre és fokozódó hőségre van kilátás.