Hétfőig országos kánikula, majd utána fokozatos átalakulás kezdődik

Jövő hétfőig még biztosan kitart az országos hőség, majd keddtől átalakulás kezdődik időjárásunkban, de ez a változás fokozatosan zajlik le. Részletek az alábbiakban.

Péntektől – hétfőig

folytatódik a tartósan meleg, kánikulai időjárás 30-36 fok közötti maximumokkal. A sok napsütés mellett pénteken szórványosan, szombattól pedig már csak helyenként fordulhatnak elő nyárias záporok, zivatarok.

Keddtől – csütörtökig

változás következik be időjárásunkban. Kedden nyugat felől egy hidegfront éri el térségünket, de ez a front valószínűleg csak nagyon lassan araszol majd keleti irányba. A Dunántúl nyugati-északnyugati részén kedden már többfelé várható csapadék, és 20 fok köré eshet vissza a maximum hőmérséklet, ugyanakkor az ország keleti felén még mindig tarthatja magát a 30-35 fok közötti kánikula sok napsütéssel. Szerdán és csütörtökön aztán lassanként a középső-, majd keleti megyékbe is jut a frissebb, hűvösebb levegőből, azonban ezeken a tájakon egyelőre még csak 25-30 fok közé mérséklődhet a nappali felmelegedés (nyugatról kelet felé haladva a növekvő értékekkel.)

Szeptember 6 – 13

Továbbra is úgy tűnik, hogy a szeptember 6-13-a közötti időszakban már egy erősebb lehűléssel járó hidegfront érkezhet, ami a délkeleti-keleti területekre is őszies hőmérsékleteket hoz. A lehűléshez pedig jó eséllyel kiadós csapadék is társul majd.