Hétvégétől változékonyabb, hűvösebb, gyakran csapadékos időjárás

A napsütéses, kellemesebb napok után pénteken egy hidegfront közelíti meg térségünket, és ezzel változékonyabb, felhősebb időszak veszi kezdetét.

Pénteken

kezdetben az ország nagy részén még kisüthet több órára a Nap, majd egy közeledő hidegfront hatására nyugat felől egyre több felhő lesz az égen, és a Dunántúlon már elszórtan esők, záporok is kialakulhatnak. A reggeli 9-17 fokról délutánra még 22-28 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de a nyugati megyékben már pár fokkal hűvösebb lehet ennél.

Szombaton

gyakran beborul az ég, és országszerte többfelé várható eső, zápor, zivatar. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. 17-25 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés.

Vasárnap

átmenetileg csökken a csapadékhajlam, a felhősebb időszakok mellett néhány órára kisüthet a Nap, de szórványosan továbbra is előfordulhatnak záporok, zivatarok. 20-25 fok közötti maximum hőmérséklet valószínű, azonban az Alföldön pár fokkal melegebb is lehet ennél.

Hétfőn

egy újabb csapadékzóna érkezik fölénk, így ismét borongós, hűvösebb időjárás várható ismétlődő esőkkel, több helyen kiadós mennyiségben. A legmelegebb órákban csupán 18-20 fok körüli hőmérséklet valószínű.