Itt a friss kéthetes előrejelzés – ilyen időjárás valószínű szeptember 23-áig

Az előttünk álló két hétben is folytatódik a szeptember elején kezdődött változékony időjárás, de mindemellett van remény kellemesen meleg, napsütéses, „vénasszonyok nyara” jellegű időszakokra is.

Szeptember 9

Szeptember 7-e után valószínűleg szeptember 9-e lesz a hónap egyik legkiemelkedőbb napja csapadék szempontjából. Újra többfelé hullhat kiadós mennyiségű eső, és a tartósan csapadékos tájakon csupán 15-19 fok között marad a hőmérséklet, azonban délkeleten eleinte még 25 fok körüli értékek is lehetnek.

Szeptember 10 – 13

A csapadékos hétkezdet után egészen péntekig szárazabb, naposabb, késő nyárias hangulatú időjárás valószínű, amit csak a hét közepén zavarhat több felhő és néhol kialakuló záporok. A friss éjszakákat eleinte 22-24, majd 25-26 fok körüli nappalok követik.

Szeptember 14 – 15

A hónap közepén előreláthatólag kissé hűvösebb légtömegek érik el térségünket, azonban a lehűléssel alig érkezik csapadék, csak néhol fordulhat elő egy-egy jelentéktelen zápor.

Szeptember 16 – 23

A hónap közepén érkező gyenge hidegfront mögött továbbra is anticiklon alakíthatja időjárásunkat, ami száraz, eseménytelen, napsütéses időjárást eredményezhet. Az időszak elején kifejezetten csípősek lehetnek az éjszakák, akár az első talajmenti fagyok is megérkezhetnek. A nappali felmelegedés kezdetben szintén mérsékelt lesz, majd fokozatos melegedésre van esély egészen 19-e környékéig, amikor egy újabb hidegfront érintheti térségünket szórványos csapadékkal. Átmeneti megtorpanás után aztán szeptember 21-e után ismét naposabb, fokozatosan melegedő időjárás körvonalazódik.