Nyárias idővel kezdődik a hét, majd 10 fokos lehűlés jön

Hétfőn

a sok napsütés és a fölénk áramló meleg levegő hatására 24-29 fok közötti nyárias melegre van kilátás. Délután kezd észak felől növekedni a fátyolfelhők mennyisége, de estig még csapadék nem várható.

Kedden

észak felől eléri térségünket a lehűlést hozó front, így megnövekszik a felhőzet és megélénkül az északnyugati szél, de csak szórványosan számíthatunk esőkre, záporokra. Számottevő mennyiségű csapadék inkább csak az ország déli-délnyugati felén fordulhat elő. Az ország északi felén 18-22, míg délen még 23-26 fok közötti hőmérséklet várható.

Szerdától – péntekig

kifejezetten hűvös, inkább októbernek megfelelő időjárásra van kilátás. Éjszakánként egyre többfelé süllyed 10 fok alá a hőmérséklet, sőt csütörtökön és pénteken a fagyzugos völgyekben akár 0 fok körül értékek sem kizártak. Délutánonként jellemzően 14-19 fok közötti hőmérséklet valószínű. A hűvös idő ellenére általában a napsütés lesz túlsúlyban, amit időnként zavarhatnak felhős időszakok, de kisebb eső/zápor csak néhol fordulhat elő.

Hétvégén

újra fokozatos, egyelőre csak lassú melegedésre van kilátás. Továbbra is száraz, inkább napsütéses maradhat az időjárás.