Változékonyabb, szélsőségektől mentes időt tartogat az előttünk álló hét

Az előttünk álló héten a felhők lesznek túlsúlyban, és időnként csapadékra is számíthatunk, de mindemellett a hőmérséklet összességében az ilyenkor szokásos 20-21 fokos érték közelében mozog majd.

Hétfőn

eleinte a Dunától keletre, majd délutántól inkább a délnyugati megyékben számíthatunk szórványosan esőkre, záporokra. Több órás napsütés leginkább eleinte nyugaton várható. A tartósan felhős középső-, illetve északi megyékben 15-20 fok között, míg a naposabb tájakon 20-23 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden

inkább délen maradhat zártabb a felhőzet, és ott fordulhat elő eleinte kisebb eső/zápor. Az ország nagyobb részén a felhős időszakok mellett néhány órára kisüthet a Nap. A reggeli 8-14 fokról délutánra 18-24 fok közé melegszik a levegő

Szerdán

a nap első felében keleten, míg késő délutántól-estétől már nyugaton számíthatunk szórványos csapadékra. Napos időszakokra a Dunántúlon, illetve a középső megyékben számíthatunk. A hőmérséklet továbbra is 18-24 fok között alakul.

Csütörtökön

országszerte több felhő borítja az eget, és több helyen fordulhat elő eső, zápor. A nappali felmelegedés ennek megfelelően néhány fokkal alacsonyabban, 16-21 fok között alakul majd.

Péntektől – vasárnapig

ismét szárazabb, melegedő időjárásra van kilátás eleinte 19-24, később 21-26 fok közötti maximumokkal. A következő hidegfront – egyelőre nagy bizonytalanság mellett – a hét legvégén/a jövő hét elején érheti el térségünket.