Melegrekordokat tartogat az előttünk álló hét – akár 27-28 fok is lehet

Tovább folytatódik a vénasszonyok nyara, sőt a jövő hét elején egy kicsit még jobban rákapcsol az októberi nyár: sokfelé 25 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála.

Vasárnap

hajnalra 6-14 fok közé csökken a hőmérséklet és többfelé képződhet pára, illetve köd. Napközben aztán a sok napsütés és az élénk délies széllel érkező meleg levegő hatására 22-26 fok közé emelkedik a hőmérséklet, így akár megdőlhet az október 20-ára vonatkozó 26,8 fokos napi melegrekord is.

Hétfőn

kissé még tovább, 23-28 fok közé erősödik a maximum hőmérséklet, ami azt jelenti, hogy ezen a napon már nagy valószínűséggel az ország több pontján is elérheti, illetve meghaladhatja a hőmérséklet az október 21-ei napi melegrekordot, ami eddig 25,6 fok fok volt.

Keddtől – vasárnapig

folytatódik a csendes, eseménytelen indián nyár, de annyi változást tapasztalhatunk, hogy a hét közepétől erősödik a az éjszakai ködhajlam, és elszórtan maradhatnak egész nap párás, ködfelhős tájak. Ezeken a területeken 20 fok alatt, míg az ország nagyobbik, napsütéses hányadán továbbra is 20-25 fok között tetőzhet a nappali felmelegedés.