Ilyen időjárás valószínű novemberben

Az asztrológiai prognózisok alapján 2019 novembere összességében az átlagosnál melegebb időjárást tartogat, és úgy tűnik, hogy végre enyhül, illetve megszűnik a szárazság is. Rekordokra továbbra is van kilátás, részletek az alábbiakban.

A hónap első felében

Alapvetően változékony időjárásra számíthatunk, vagyis gyakran érik el térségünket időjárási frontok, amelyek több alkalommal okoznak esőket, záporokat. A hidegfrontok mögött átmenetileg az átlagos közelébe mérséklődhet a nappali felmelegedés, de ettől függetlenül többnyire az ilyenkor szokásosnál magasabb hőmérsékletek lehetnek túlsúlyban. Különösen 4-5-e körül akár rekordok is dőlhetnek.

A hónap második felében

Tovább folytatódhat az időjárás mozgalmas jellege, de már nagyobb kilengések is lehetnek a hőmérsékletben. A hónap közepe táján van esély arra, hogy hidegebb légtömegek érjék el térségünket. Ekkor egy rövid időszakra az átlagosnál hidegebb, kora télies hangulatú időjárás alakulhat ki, ami a hegyekben, de akár síkvidéken is vegyes halmazállapotú csapadékkal járhat. Ezt követően azonban gyors felmelegedés kezdődhet, aminek eredményeként a hónap utolsó harmadában akár napi melegrekordok is dőlhetnek majd. November utolsó napjaiban aztán egyre inkább anticiklonális hatások erősödhetnek térségünkben, így csendes, eseménytelen, kezdetben még naposabb, majd december elejére már egyre inkább párás, szürke, ködfelhős időjárás alakulhat ki csökkenő hőmérséklettel.