A következő 10 napban még van utánpótlása a csapadéknak, és marad az enyhe idő

Az elmúlt napokban végre az ország nagy részén enyhült az aszályos helyzet. Továbbra is úgy tűnik, hogy ezzel még nem ért véget a csapadékos időszak, ugyanis az előttünk álló 10 napban ismét több hullámban érkezhet eső, zápor, és egyelőre marad az átlagosnál melegebb időjárás.

Csütörtökön

a nap első felében egy újabb csapadékzóna vonul át felettünk, így hajnalban egyre többfelé várható eső, zápor, néhol akár egy-egy zivatar is. Napközben aztán délnyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék és felszakadozik a felhőzet. Reggel 5-10, délután 10-17 fok valószínű.

Pénteken és szombaton

eleinte átmenetileg kevesebb helyen számíthatunk csapadékra, és a felhős időszakok mellett néhány órás napsütésben bízhatunk, majd szombaton a nap második felétől újra nedvesebb léghullámok érkezhetnek. A fagymentes éjszakákat erősödő felmelegedés követi: pénteken 12-17, szombaton már 15-20 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Vasárnap

újból több helyen fordulhat elő eső, zápor, miközben az ország északnyugati felén hűvösebb (10 fok körüli), míg délkeleten még mindig 15-20 fok közötti hőmérséklet várható.

A jövő héten

előreláthatólag folytatódik a mozgalmas, gyakran csapadékos, enyhe időjárás. A hónap közepéig még egy hullámban érkezhet jelentősebb felmelegedés, majd utána kezdődhet visszaesés a hőmérsékletben.