Az előttünk álló héten újabb csapadék érkezik – folytatódik a változékony idő

A következő egy hét sem tartogat nagy meglepetést az előzőhöz képest: folytatódik a változékony, gyakran csapadékos időjárás.

Hétfőn

a hajnali pára- és ködfoltok feloszlása után az ország nagy részén kisüthet néhány órára a Nap. Foltokban ugyanakkor maradhatnak felhős tájak, ahol gyenge szitálás előfordulhat, számottevő csapadék azonban nem várható. Reggel 0,+7, délután 8-13 fok várható.

Kedden

délnyugat felől fokozatosan beborul az ég, és a Dunántúlon egyre többfelé ered el az eső. Reggel 0,+7, délután 8-14 fok várható, de keleten, délkeleten 15-19 fok is lehet.

Szerdán és csütörtökön

ismét többfelé és több hullámban számíthatunk esőkre, záporokra, miközben nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki az északnyugati-, valamint délkeleti országrész között. A Dunántúlon várható a több csapadék, ahol 7-12 fok között, míg az Alföldön a kevesebb csapadék, ahol 13-20 fok között tetőzik a nappali felmelegedés.

Péntektől – vasárnapig

eleinte szárazabb időjárás valószínű, majd a hét vége felé közeledve ismét nedvesebb légtömegek közelíthetik meg térségünket. A hőmérsékletek valószínűleg kiegyenlítődnek a melegebb irányba, így országszerte az átlagosnál enyhébb, 10 fok feletti maximumokra és fagymentes éjszakákra van kilátás.