Itt a friss kéthetes előrejelzés – még vannak tartalékai az enyhe időjárásnak

Az előttünk álló kéthetes időszak még mindig nem hozza meg a télies fordulatot. A hónap közepére várt átmeneti lehűlés inkább csak a nyugati megyékben lesz érezhető a következő napokban, míg az ország jelentős részén folytatódik az enyhe időjárás.

November 11 – 17

A hét eleji csendesebb időjárás után keddtől – csütörtökig egy ciklon áramlási rendszerében ismét nedves léghullámok érkeznek fölénk, így sok felhő lesz felettünk, de ezúttal főleg a Dunántúlon kell többfelé csapadékra számítani, míg kelet felé csökken a csapadék mennyisége és kialakulásának esélye. Az esősebb nyugati tájakon csak 5-11 fok között, míg az Alföldön 15-20 fok között alakul a hőmérséklet. A hét közepén az Alpokalja magasabb régióiban, de ott is csak nagyon kis eséllyel havaseső/havazás sem kizárt. A hétvégén már országszerte az átlagosnál melegebb, eleinte szárazabb, majd végül ismét felhősebb idő várható elszórt csapadékkal.

November 18 – 25

A következő héten egészen 23-áig még mindig érkezhet egy újabb hullámban enyhülés, így továbbra is az átlagosnál melegebb, kissé változékony időjárás dominálhat, időnként előforduló szórványos csapadékkal. Jelentősebb átalakulásra a következő lehetőség november 23-a körül vagy az után látszik. Ekkor van esély arra, hogy a hőmérsékletben csökkenő tendencia vegye kezdetét, és az átlagosnál hidegebbre is fordulhat az időjárás, azonban komoly télies helyzet valószínűsége egyelőre még alacsony.