Hétvégére ismét melegszik az idő – helyenként akár 20 fok is lehet

A következő napokban továbbra is enyhe levegő áramlik fölénk, sőt a hét végére kissé még tovább erősödik a nappali felmelegedés.

Pénteken

hajnalban 2-11 fok közé csökken a hőmérséklet, és sokfelé képződik köd. Napközben az élénk délkeleti szél az ország nagy részén felszaggatja a ködtakarót, és legalább néhány órára kisüthet a Nap, miközben 11-17 fok közé melegszik a levegő. Az ország északi-, északnyugati harmadán ugyanakkor tartósan felhős, párás maradhat a légkör, és 10 fok körül tetőzhetnek a maximumok.

A hétvégén

a Dunántúlon lesz több felhő az égen, és ott várható mindkét nap elszórtan eső, zápor. Kelet felé haladva csökken a csapadék esélye és növekszik napsütés valószínűsége. A fagymentes (5-11 fok közötti) éjszakákat kifejezetten enyhe, 15-20 fok közötti délutánok követik majd. Ettől pár fokkal hűvösebb a nyugati megyékben lehetséges, de még azok az értékek is magasabbak a november közepén elvárható 8 fok körüli maximumoknál.

A jövő héten

továbbra is úgy tűnik, hogy folytatódik az átlagosnál melegebb, időnként jóval melegebb időjárás. A hét elején átmenetileg többfelé, majd újra kevesebb helyen, kisebb eséllyel fordulhat elő csapadék.

Fotó: Pixabay