Az előttünk álló héten is marad az átlagosnál enyhébb időjárás

Az előttünk álló héten ugyan lassanként elkezd mérséklődni a nappali felmelegedés, de az ország nagy részén még mindig az ilyenkor szokásos 7 fok körüli érték felett maradnak a maximumok.

Hétfőn

délnyugat felől egy gyengülő csapadékzóna vonul át felettünk: hajnalban a Dunántúlon, délelőtt a középső megyékben, míg délután inkább keleten-északkeleten fordulhat elő elszórtan kisebb eső, zápor. Napközben délnyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, és egyre többfelé kisüthet néhány órára a Nap. Reggel 3-12, délután 12-17 fok várható.

Kedden

csendesebb, szárazabb időjárás várható, többfelé hajnali ködfoltokkal, amelyek elszórtan napközben is megmaradhatnak. A tartósan párás, ködfelhős tájakon 10 fok körüli, míg az ország nagy részén 12-17 fok között alakulhat a maximum hőmérséklet.

A hét közepén

újra nedvesebb levegő áramlik fölénk, így többfelé fordulhat elő eső, zápor, de ennek ellenére marad a 10-15 fok közötti enyheség.

A hét második felében

nyugodtabb, szárazabb levegő érkezik fölénk, és napról-napra mérséklődik a nappali felmelegedés, de még a hét legvégén is fagymentes éjszakákra és 10 fok körüli maximumokra van kilátás.