Itt a friss kéthetes előrejelzés – ilyen idő valószínű december 3-áig

Lassan közeledünk a december felé, azonban az időjárás még mindig inkább őszies arcát mutatja. A következő két hétben ugyan fokozatosan mérséklődik a nappali felmelegedés, de valószínűleg összességében még mindig az évszakos átlagnál enyhébb időjárás lesz túlsúlyban.

November 19 – 26

Az előttünk álló hét napban fokozatosan csökkenő tendencia jellemzi a hőmérsékletet: a hét közepén 13-14, később 12, végül pedig 10-11 fok köré mérséklődnek a maximumok. Csapadékra főként a hét közepén számíthatunk többfelé, majd utána csendesebb, szárazabb napok következnek, ugyanakkor fokozódik a ködhajlam.

November 27 – december 3

November utolsó-, illetve december első napjaiban előreláthatólag anticiklonális hatások erősödhetnek térségünkben. Ez fokozódó ködképződéssel járhat. A tartósan ködfelhős tájakon már napközben is kora télies, 5 fok körüli értékeket mérhetünk, ami megfelel a december elején szokásosnak. Azokon a területeken ugyanakkor, ahol feloszlik a köd, és kisüt a Nap, kifejezetten enyhe, 10 fok körüli vagy kevéssel a feletti maximumok is előfordulhatnak. Az idő előrehaladtával egyre nagyobb lehet a tartósan szürke, ködös és hűvös területek aránya, de drasztikus lehűlésre, komolyabb télies időjárási helyzetre december 3-áig még minimális az esély.

Fotó: Pixabay