Itt a friss kéthetes előrejelzés – enyhülés után kora téliesre fordul az idő

Egyre valószínűbb, hogy a tartósan enyhe időszak a végéhez közeledik. Ugyan a hét közepén átmenetileg ismét felmelegedés várható, azonban december elején már olyan időre számíthatunk, ami ilyenkor elvárható.

November 25 – 29

Az előttünk álló napokban még marad az átlagosnál enyhébb időjárás, sőt a hét közepén átmenetileg újra a 10-15 fok közötti tartományba erősödik a nappali felmelegedés. A keddi csendes, száraz idő után szerdától péntekig az enyhe levegővel együtt csapadék is érkezik, vagyis ismét több hullámban várható eső, zápor, az ország egy részén kiadós mennyiségben.

November 30 – december 9

November utolsó napjától kezdve észak felől egyre hidegebb légtömegek áramlanak fölénk, így néhány nap leforgása alatt téliesre fordul időjárásunk: eleinte +6,+7, majd +3,+4 fok köré mérséklődik a nappali felmelegedés, és megérkezhetnek a -5 foknál erősebb éjszakai fagyok is. A lehűléssel együtt csapadék is várható, de ennek mennyisége és halmazállapota egyelőre még nagyon bizonytalan. Az nagyon valószínű, hogy a lehűlés bekövetkezik, arra pedig egye jobbak az esélyek, hogy december első hetében már síkvidéken is megláthatjuk az első hópelyheket. A hideg, télies időjárás ugyanakkor nem biztos, hogy tartós lesz, ugyanis december 5-e után máris enyhülésre utaló jelzések látszanak.