Péntekig hideg, párás idő, majd hétvégén egyre többfelé enyhülés

Csütörtökön és pénteken

folytatódik a csendes, hideg időjárás. Éjszakánként -2,-10 fok közé süllyed a hőmérséklet, és sokfelé képződik zúzmarás köd, amely napközben is egyre kevesebb helyen oszlik fel, így az ország nagy részén borongós, párás, nyirkos idő lesz kevéssel 0 fok alatti maximumokkal. Azokon a tájakon, ahol feloszlik a köd, és kisüt néhány órára a Nap, 0,+6 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Hétvégén

nyugat felől már enyhébb légtömegek áramlanak térségünkbe a talaj közelében is, de az enyhülés csak fokozatosan lesz érezhető. Eleinte inkább csak délnyugaton-nyugaton, majd később a középső megyékben is egyre többfelé +3,+9 fok közé enyhülhet hideg. Az ország északkeleti felén, illetve harmadán azonban a hét legvégéig kitarthat a borongós, szürke fagyos időjárás. A hét legvégén/a jövő hét elején aztán egy meleg-, majd egy hidegfront éri el térségünket, ami többfelé okozhat esőket, záporokat, és kisöpri a fagyos, ködös levegőt az egész országból.

A jövő hét elejétől

változékonyabb periódus veszi kezdetét hullámzó hőmérséklettel. A hét eleji csapadékot hozó hidegfront után átmeneti lehűlésre, és szárazabb időre van kilátás, majd máris egy melegfront közeledik felénk újabb csapadékkal és enyhüléssel.