Itt a friss kéthetes előrejelzés – ilyen időjárás valószínű december 26-ig

Az előttünk álló kéthetes időszak felfelé húzza majd az idei december átlaghőmérsékletét, ugyanis két hullámban is érkezhet enyhülés. Az ünnepek előtt bizonytalan mértékű lehűlés valószínű, így a fehér karácsony esélye egyelőre alacsony.

December 12 – 19

Csütörtökön és pénteken hűvösebb, borongós, gyakran csapadékos időjárás várható +1,+7 fok közötti maximumokkal. Az ország nagy részén az eső lesz jellemző, de az északi-, valamint nyugati megyékben átmenetileg havaseső, hó is hullhat. Ezt követően december 19-éig szárazabb, enyhe légtömegek áramlanak térségünkbe: többnyire fagymentes éjszakákra és kezdetben +5,+10, majd +10,+15 fok közötti nappalokra van kilátás.

December 20 – 26

A december 20-23-a közötti időszakban fordulhat a kocka, ugyanis ekkor van esély arra, hogy észak felől hideg levegő induljon el déli irányba, amelyből valamennyi Közép-Európába is juthat. Ezekben a napokban a csapadék valószínűsége növekszik, ezért kedvező esetben ismét hullhat hó az ország egy részén. A lehűlés mértékében ugyanakkor egyelőre nagy a bizonytalanság, ráadásul a karácsonyi ünnepek alatt már enyhülésre utaló jelzések is látszanak. A karácsony időjárása tehát még nagyon kérdéses. A fehér karácsony valószínűsége jelen pillanatban közelebb áll a 0-hoz, mint a 100%-hoz, de ez még változhat, ugyanis a december 20-a körül érkező esetleges lehűlés erőssége döntheti el, hogy milyen irányba mozdulnak el majd az esélyek.