Tartósan enyhe marad az idő – idén sem lesz fehér a karácsony

A következő bő egy hétben továbbra is folytatódik az átlagosnál melegebb, időnként jóval melegebb időjárás. A hétvégére várt lehűlés csak minimális lesz, így hazánkban síkvidéken a fehér karácsony szinte teljesen kizárható.

Szerdától – péntekig

folytatódik a kifejezetten enyhe időjárás az ország nagy részén fagymentes éjszakákkal és 10-16 fok közötti nappalokkal. Az ország nagyobbik, délkeleti kétharmadán a napsütés lesz túlsúlyban, ugyanakkor az északi-északkeleti megyékben továbbra is maradhatnak tartósan ködfelhős, párás vidékek, ahol 5-10 fok között alakul a maximum hőmérséklet.

A hétvégén

egy hidegfront éri el térségünket, így átmenetileg több helyen fordulhat elő eső, zápor, és vasárnapra +6,+11 fok közé „mérséklődhet” a nappali felmelegedés, de még ez is jóval magasabb az ilyenkor elvárhatónál.

December 23 – 26-a között

előreláthatólag enyhe, változékony, gyakran szeles, kora tavaszias hangulatú időjárás valószínű, időnként esőkkel, záporokkal. Az éjszakák többnyire fagymentesek maradnak, esetleg néhol fordulhat elő gyenge fagy, míg napközben általában a +5,+10 fok közötti tartományban alakulhat a hőmérséklet.