Itt a friss kéthetes előrejelzés – ilyen időjárás valószínű január 23-áig

Az előttünk álló kéthetes időszak első fele még nem tartogat nagy meglepetéseket, majd a hónap második felében már jelentősebb átalakulás kezdődhet időjárásunkban.

Január 9 – 16

A következő egy hétben valószínűleg anticiklonális hatások dominálnak térségünkben, ami csendes, eseménytelen, többnyire száraz időjárást eredményez majd. Az időszak elején helyenként fordulhat elő kisebb vegyes halmazállapotú csapadék, ezt leszámítva számottevő csapadékra kicsi az esély. A nappali felmelegedés kezdetben +5, később inkább +2 fok közelében alakul, az éjszakák pedig továbbra is fagyosak lesznek. Az idő előrehaladtával fokozódó ködhajlamra van kilátás, és egyre nagyobb területen maradhat napközben is tartósan borult, ködfelhős, fagyos az idő.

Január 17 – 23

Január második felében már átalakulás kezdődhet Európa időjárásában. Észak felől hideg, sarkvidéki eredetű légtömegek indulhatnak el Közép-Európa irányába, mindemellett pedig a csapadék valószínűsége is növekszik, így kedvező esetben az ország egy részén összefüggő hótakaró is kialakulhat. Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy a csapadék halmazállapotának előrejelzése ilyen időtávban bizonytalan, de a télimádóknak mégis van oka reménykedni, ugyanis a hónap második felében több jelzés is arra utal, hogy az átlagosnál hidegebbre fordulhat időjárásunk.