Eseményetelen januári időt tartogat a következő egy hét

A hétvégi dunántúli havazások után a következő héten már nem igazán van esély számottevő hóesésre. Szélsőségektől mentes, többnyire csendes januári idő várható, a hét közepén egy gyengébb hidegfronttal, de a hideg levegő nagy része tőlünk keletre halad majd el. Sokaknak jó hír, hogy végre már a Napot is láthatjuk.

Hétfőn és kedden

ismét anticiklon helyeződik fölénk. Hétfőn még „csak” felhős idő várható 0,+5 fok közötti maximumokkal, és ekkor néhol rövid időszakokra kisüthet a Nap is. Kedden ugyanakkor újra a borongós, párás, többfelé ködös időjárás lesz meghatározó fagypont körüli legmagasabb nappali hőmérséklettel.

Szerdán

a nap második megélénkülő északnyugati széllel egy hidegfront közelíti, majd éri el térségünket, így ekkor fokozatosan egyre nagyobb területen szűnik meg a párásság. Főként északkeleten fordulhat elő egy-egy hózápor. Délután 0,+5 fok várható.

Csütörtökön és pénteken

a front mögött frissebb, száraz, kellemes időjárás valószínű több órás napsütéssel, élénk széllel. A fagyos éjszakákat +4,+5 fok körüli nappalok követik.

Hétvégén

újra egy időjárási front közelítheti meg térségünket. Eleinte enyhülésre, majd a hét legvégén/a következő hét lehűlés várható, szórványos csapadék kíséretében.