Télies eseményekben szegény, fokozatosan enyhülő időszak következik

Az igazi tél még mindig nem érkezik meg. A hónap végére esedékes lehűlés esélye minimálisra csökkent, az enyhülés valószínűsége pedig egyre jobban növekszik.

Pénteken

hajnalban -2,-9 fok közé süllyed a hőmérséklet, és újra sokfelé képződik pára, illetve köd, amely elszórtan napközben is tartósan megmaradhat. A tartósan borongós, ködfelhős tájakon napközben is 0 fok körül, míg az ország nagyobbik hányadán, ahol több órára kisüt a Nap, +2,+7 fok között tetőzik a hőmérséklet

Szombaton

már több felhő borítja az eget, és csak rövid napos időszakokban bízhatunk, de említést érdemlő csapadék még nem lesz. Hajnalban -1,-7, délután +2,+7 fok közötti hőmérséklet várható.

Vasárnap

kissé nedvesebb levegő áramlik fölénk, így továbbra is a felhők lesznek túlsúlyban, és már szórványosan kisebb eső, zápor, északkeleten esetleg vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Reggel 0, délután +6 fok körüli hőmérsékleteket mérhetünk.

A jövő hét

kissé változékony, összességében az átlagosnál enyhébb, sőt tovább melegedő időjárást tartogat. Éjszakánként csupán 0 fok közelébe hűl le a levegő, míg napközben jellemzővé válnak a +5,+10 fok közötti maximumok. Időnként frontok érik el térségünket, amelyekből elszórtan fordulhat elő csapadék, de ez az enyhe időjárás miatt síkvidéken nagy valószínűséggel eső formájában hullik majd.