Kissé hűvösebb, de még így is kora tavasziasan enyhe napok jönnek

Kedden

hajnalban egy hidegfront hatására átmenetileg beborul az ég, azonban csak helyenként fordulhat el kisebb eső, zápor. Napközben aztán fokozatosan felszakadozik a felhőzet, de főként délnyugaton és északkeleten maradhatnak tartósan felhős vidékek. Az élénk-erős északnyugati széllel 8-13 fok köré mérséklődik a nappali felmelegedés, de még ez is inkább március közepének megfelelő érték.

A hét közepén

éjszakánként 0, délutánonként pedig többnyire 8-10 fok közelében alakul a hőmérséklet. Átmeneti szünet után a szerda délutántól csütörtök délelőttig terjedő időszakban újra egy hidegfront éri el térségünket, amely néhol okozhat esőket, záporokat, sőt csütörtökre virradóra a hegyekben akár havaseső/hó is hullhat.

Péntektől – hétfőig

ismét egyre melegebb léghullámok áramlanak térségünkbe. Az éjszakák ugyan eleinte még gyengén fagyosak lehetnek, a nappali felmelegedés azonban egyre nagyobb területen emelkedik a 10-15 fok közötti tartományba. Mindemellett változékony, időnként felhős, szeles, szórványos záporokkal tarkított időre van kilátás. A hónap utolsó hetében kezdődhet lassú, fokozatos lehűlés, azonban ennek mértéke egyelőre még bizonytalan.