Hétvégétől ismét melegedés várható – egyelőre folytatódik a tavaszias idő

Szombatig csak néhány fokkal, utána pedig ismét jelentősen melegebb időre van kilátás az ilyenkor szokásosnál. Folytatódik tehát a kora tavaszias vagy tavaszias időjárás hazánkban. Ebben a helyzetben jelentősebb átalakulás legkorábban a hónap végén kezdődhet.

Szerdától – péntekig

éjszakánként 0, míg délutánonként +8,+10 fok környékén alakul a hőmérséklet. A következő napokban két gyengébb hidegfront is átvonul felettünk: az első a szerdáról csütörtökre virradó éjszaka, míg a következő pénteken napközben. A frontok útját erősebb felhősödés, élénk-erős északnyugati szél, valamit szórványosan előforduló esők, záporok kísérik. A hegyekben, illetve az északi megyékben azonban mutatóban átmenetileg havaseső-, valamint hózáporok sem kizártak.

Szombattól – keddig

ismét melegebb légtömegek áramlanak térségünkbe, így a nappali felmelegedés a 10-15 fok közötti tartományba erősödik, sőt helyenként 15 fok feletti értékeket is mérhetünk. Az enyhüléssel együtt azonban megmarad az időjárás tavasziasan változékony jellege, vagyis a napos időszakok mellett gyakori felhősödésre, élénk szélre és szórványosan esőkre, záporokra készülhetünk.

Február utolsó napjaiban

már hűvösebb léghullámok érhetik el térségünket, így lassanként csökkenő pályára állhat a hőmérséklet, azonban drasztikus lehűlésre, kemény télies időre még ekkor is kicsi az esély. Inkább csak az átlagos (7-8 fok) közelébe, vagy kissé az alá mérséklődhet a nappali felmelegedés. A hűvösebb periódus mélypontja március első napjaiban lehet.