Kedden erős felmelegedés, majd szerdán markáns hidegfront többfelé esővel

Tavaszias kedd

Kedden hajnalban 0,+5 fok várható, majd napközben az élénk délnyugati széllel 11-18 fok közé melegszik a levegő, és a déli órákig sok napsütés várható. Délután aztán a közeledő újabb hidegfront hatására egyre több felhő borítja az eget, és estétől a Dunántúlon már az eső is eleredhet.

Esős, szeles szerda

Szerdán az érkező hidegfront hatására borult, szeles időre van kilátás többfelé esővel, záporral, sőt néhol akár zivatar sem kizárt. A nappali felmelegedés 6-11 fok közé mérséklődik.

Csütörtökön

a hidegfront mögött szeles, mérsékelten meleg időjárás várható gyakori felhősödéssel, szórványos záporokkal, hózáporokkal és 3-9 fok közötti maximum hőmérséklettel.

A hét második felében

marad az erős változékonyság: további két front, valamint a hozzá kapcsolódó felhő- és csapadékzóna érheti el térségünket. Kezdetben kisebb felmelegedésre, majd ismét lehűlésre számíthatunk, de a hőmérsékletek már a korábbiaknál alacsonyabb, inkább késő télies tartományban mozoghatnak. Az eső mellett a hegyekben, illetve az északkeleti-északi megyékben átmenetileg akár síkvidéken is előfordulhat havaseső/havazás.

Fotó: Pixabay