Továbbra is változékony, de már hűvösebb, az ilyenkor szokásosnak megfelelő időszak következik

Az elmúlt időszak gyakran rendkívül meleg időjárása után ugyan jelentősen lehűlt a levegő, de az időjárás most tért vissza a normális, késő télies kerékvágásba, és előreláthatólag egy jó darabig ez így is marad.

Csütörtökön

a hidegfront mögött már országszerte kisüt több órára a Nap, és a felhőátvonulásokból csak néhol fordulhatnak elő záporok vagy hózáporok. Az északnyugati szél élénk, időnként erős lesz. Az esti óráktól újra felhősödés, és északnyugat felől csapadék kezdődik, ami a magasabban fekvő vidékeken már hó formájában hullhat. Hajnalban -3,+2, délután 5-10 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken

ismét mozgalmas, ezúttal már téliesebb hangulatú időre van kilátás. A nap első felében többfelé várható eső, de a hegyekben, valamint északon-északkeleten síkvidéken havazásra is nagy esély van. A nap második felében már erősen szeles idő várható felhőátvonulásokkal, záporokkal, hózáporokkal. Délután 3-9 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétvégén

a szombat ígérkezik kellemesebbnek, szárazabbnak, 10 fok közeli maximumokkal, míg vasárnap borongós, gyakran csapadékos, hűvösebb időre van kilátás. Ekkor a hegyekben újra előfordulhat havaseső/havazás.

A jövő hét nagy részében

tovább folytatódik a változékony, frontokkal tarkított időjárás. Több alkalommal is érkezhet csapadék. A hőmérsékleteket kisebb hullámzás jellemzi majd, de sem rendkívüli lehűlés, sem kiugróan erős felmelegedés nem valószínű: többnyire a március elejének megfelelő, 8 fok körüli értékek közelében vagy időnként kissé a felett mozoghat a nappali felmelegedés.