Pénteken hajnalban többfelé havazhat

Csütörtök éjszaka

egyre többfelé kezdődik csapadékhullás, amely a déli-, valamint nyugati megyékben inkább eső formájában érkezik, ugyanakkor észak-északkelet felé haladva egyre nagyobb eséllyel havasesőre, illetve havazásra kell számítani. Főként az ország északkeleti harmadán, sőt akár felén a reggeli órákra síkvidéken többfelé néhány cm-es vizes hótakaró színesítheti a tájat. A magasabban fekvő tájakon 5 centimétert meghaladó hóréteg is összegyűlhet. Hajnalban -1,+4 fok között alakul a hőmérséklet, délnyugaton a magasabb értékekkel.

Pénteken

A nap első felében még többfelé várható eső, havaseső, havazás, majd nyugat felől fokozatosan megszűnik, illetve az emelkedő hőmérsékletek miatt lassanként az ország északkeleti felén is egyre többfelé folyékony halmazállapotúra vált a csapadék. A reggeli óráktól kezdve egyre nagyobb területen kell erős-viharos északnyugati szélre számítani. Délután +2,+8 fok közötti maximum hőmérséklet várható, délnyugaton lesz a legmelegebb.

Szombaton

fagyosan (0,-7 fok) indul a reggel, ugyanakkor délutánra a több órás napsütés, és a fölénk áramló kissé enyhébb levegő hatására 10 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Ez lesz a hétvége csendesebb, kellemesebb napja.

Vasárnap

ismét nedves légtömegek érkeznek: beborul az ég, és egyre többfelé várható eső, zápor, de a hegyekben újra van esély havasesőre, havazásra. 5-10 fok közötti maximum hőmérséklet valószínű.