Vasárnaptól csapadékosra fordul az időjárás

Szombaton

kellemes, mérsékelten meleg, 10 fok körüli maximumokra számíthatunk. Az északkeleti megyékben maradhat 5 fok közelében a hőmérséklet. Az ország északi felén gyakran, míg délen csak időnként zavarják felhős időszakok a napsütést, és egyre élénkebb délies szél fúj. Számottevő csapadék estig még nem lesz, éjszaka viszont északon helyenként gyenge eső, havaseső, hószállingózás kialakulhat.

Vasárnap

már egyre több felhő borítja az eget, és ezekből a felhőkből délelőtt még csak helyenként, délutántól viszont nyugat felől már egyre többfelé kell esőre, záporra számítani. A hegyekben ismét előfordulhat havaseső vagy havazás. Reggel 0,+6, délután 6-12 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Hétfőtől – péntekig

több hullámban nedves levegő áramlik térségünkbe. Ebben az öt napos időszakban az ország nagy részén összességében jelentős mennyiségű csapadék lehullására van esély. A hét elején átmenetileg 10-16 fok közé erősödik a maximum hőmérséklet, majd eleinte nyugaton-északnyugaton, a hét közepére már országszerte 5-10 fok közé mérséklődhet a nappali felmelegedés. A lehűlés hatására a magasabban fekvő tájakon, illetve átmenetileg akár síkvidéken is van újra esély havasesőre/havazásra.