Csütörtökön már 20-22 fok is lehet – aztán visszatér az átlagos márciusi idő

A hét közepén további jelentős felmelegedésre van kilátás: csütörtökön már május elejének megfelelő meleg lesz, aztán hétvégére visszatér az időjárás a normális, márciusi kerékvágásba.

Szerdán

a hajnali órákban sok felhő lesz felettünk, és több helyen kell gyenge esőre, záporra számítani, majd napközben nyugat-északnyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék, és előbb a Dunántúlon, délután már egyre nagyobb területen szakadozik fel a felhőzet. A reggeli 2-8 fokról délutánra 12-20 fok közé melegszik a levegő, nyugaton a magasabb értékekkel.

Csütörtökön

a sok napsütés és az élénk délnyugati széllel érkező enyhe léghullámok hatására már 16-22 fok közé melegszik a levegő. Ekkor csapadéknak minimális az esélye, inkább csak északon árnyékolhatja be egy kicsit több felhő a szép tavaszi időjárást.

Pénteken

északnyugat felől hidegfront éri el térségünket, így fokozatosan beborul az ég, és egyre többfelé kell esőre, záporra számítani, miközben megerősödik az északnyugati szél. A front előtt a délkeleti megyékben még 15-20 fok közé melegedhet a levegő, míg az ország nagyobbik, északnyugati felén már „csak” 10-15 fok valószínű.

Hétvégén

a hidegfront mögött már a március közepi átlagot közelítő, illetve attól egy kissé enyhébb, kellemes, kora tavaszias időben bízhatunk, élénk széllel. Éjszakánként 0 fok köré süllyed a hőmérséklet, néhol gyenge fagy előfordulhat, míg délutánonként általában 11-12 fok körül alakul a hőmérséklet. Kezdetben még gyakrabban növekszik meg a felhőzet, majd vasárnap már a napsütés kerül túlsúlyba.