Vasárnapra 15 fokos lehűlés jön – gyorsan visszatér a télies idő

Szombaton

eleinte még kisüthet néhány órára a Nap, majd észak felől fokozatosan beborul az ég, és délutántól egyre többfelé valószínű eső, zápor, sőt a déli-délkeleti tájakon zivatarok is kipattanhatnak. Reggel 2-9 fok várható, míg délután az ország déli felén még 15-20, északon-északnyugaton már csak 7-14 fok között alakul a hőmérséklet, azonban estétől országszerte drasztikus lehűlés várható erős északias szél kíséretében.

Vasárnap

erős-viharos északkeleti széllel elárasztja térségünket a sarkvidéki eredetű hideg levegő, így délután már mindössze +2,+7 fok közötti februári hidegre van kilátás. A gyakran megnövekvő felhőzetből eleinte szórványosan, később helyenként alakulhatnak ki hózáporok.

Hétfőtől – szerdáig

hideg, szeles, késő télies időre van kilátás. Éjszakánként általában 0,-10 fok közötti fagyok várhatóak, míg napközben is csupán +1,+7 fok között alakul a hőmérséklet. Kisebb havazás, hózáporok, havasesők szinte mindhárom nap előfordulhatnak, de a lehulló csapadék területi eloszlása és mennyisége még mindig bizonytalan. Az ország egy részén arra is van esély, hogy átmenetileg kifehéredjen a táj, ugyanakkor maradhatnak teljesen száraz területek is.