Az előttünk álló hét nagy részében kitart a szép napsütéses időjárás

A következő napokban is elkerülik térségünket az időjárási frontok, így napsütésből nem lesz hiány, mindemellett pedig fokozatosan tovább erősödik a nappali felmelegedés, valamint az éjszakai fagyok is egyre ritkábbak lesznek.

Hétfőtől – szombatig

továbbra is a napsütésé lesz a főszerep, felhők is alig jelennek meg az égen. Éjszakánként kezdetben -3,+5, majd a hét közepétől 0,+9 fok közé csökken a hőmérséklet, míg délutánonként a hét elején 16-21, a hét közepén 18-24 fok várható. Csütörtök-péntek környékén tapasztalhatunk majd egy kisebb stagnálást (esetleg alig érzékelhető, 1-2 fokos visszaesést) a nappali felmelegedésben, ugyanis ekkor tőlünk északra-északkeletre hűvösebb légtömeg halad majd el. Ez a hűvös levegő azonban előreláthatólag térségünket egyáltalán nem vagy alig érinti. Ezt követően aztán ismét emelkedő pályára áll a hőmérséklet, a hétvégén néhol akár 25 fokot is mérhetünk.

Húsvétkor

már bizonytalanabbá válik a prognózis. Valamikor az április 12-15-e közötti időszakban érdemes arra számítani, hogy átalakulás kezdődik az időjárásban. Legkorábban április 12-e körül, legkésőbb 14-15-e környékén érheti el térségünket az első olyan front, amely véget vet a tartósan nyugodt, meleg időnek.