Itt a friss kéthetes előrejelzés – ilyen időjárás valószínű április 20-ig

A következő két hét első felében még folytatódik a kellemesen meleg, száraz időjárás sok napsütéssel, majd változás kezdődik.

Április 6 – 11

Szombatig nagy valószínűséggel tartósan nyugodt, napos, az átlagosnál melegebb, sőt egyre melegebb időre van kilátás. A hét elején 16-21, míg a hétvégén már kora nyárias, 20-25 fok közötti melegre van kilátás. Ezzel együtt az éjszakák is napról-napra enyhülnek, az éjszakai fagyok pedig fokozatosan megszűnnek.

Április 12 -20

A húsvéti ünnepek alatt már átalakulás kezdődik, de fontos megjegyezni, hogy az átalakulás kezdetének pontos időpontja még bizonytalan. Jelenleg az tűnik valószínűnek, hogy az április 12-15-e közötti időszakban érkezik meg az első jelentősebb hidegfront, amely lehűlést és csapadékot is hoz magával. Ezt követően viszont már változékonyabb időszak veszi kezdetét, vagyis a frontok pályája újra fölénk kerül. A hőmérsékletet ismét gyakoribb hullámzás jellemezheti majd, és az április 14-20-a közötti periódusban már egy jelentősebb csapadékot okozó ciklon is kialakulhat a közelünkben, tehát esély nyílik arra, hogy enyhüljön a szárazság.