Igazi áprilisi hetünk lesz – 15 fokos lehűlés után 15 fokos felmelegedés jön

A nyáriasan meleg húsvét hétfő után keddre megérkezett a drasztikus lehűlés, amelynek mélypontja szerda reggel lesz sokfelé fagyokkal. Ezt követően azonban máris hirtelen felmelegedés kezdődik, tehát hamisítatlan áprilisi hullámvasút jellemzi időjárásunkat.

Szerdán

reggelre a derült égbolt alatt -3,+3 fok közé süllyed a hőmérséklet, de a fagyzugos, szélcsendes vidékeken -4,-8 fok közötti fagyok, így jelentősebb fagykárok is előfordulhatnak. Napközben több órás napsütésre, kellemes tavaszi időre számíthatunk 15 fok körüli maximumokkal.

Csütörtökön és pénteken

jelentős felmelegedés valószínű, gyorsan visszatér az átlagosnál melegebb, kora nyárias időjárás, mindehhez pedig sok napsütés és kevés felhő társul. Csütörtökön 19-24, pénteken pedig már 20-26 fok közötti maximumokra van kilátás. Csütörtökön reggel ugyanakkor a fagyzugokban még mindig kell fagyveszélyre számítani.

Hétvégén

már gyakrabban zavarják felhők a napsütést, és eleinte csak helyenként, vasárnap már elszórtan esők, záporok is kialakulhatnak. A nappali felmelegedés azonban előreláthatólag még csak néhány fokkal mérséklődik, vagyis marad az átlagosnál melegebb, kellemes idő enyhe éjszakákkal és 20 fok körüli délutánokkal.

A jövő hét elején

hidegebb és nedvesebb légtömegek érhetik el térségünket, így jelentősen mérséklődhet a nappali felmelegedés, és többfelé valószínű csapadék, ezúttal már akár nagy területen kiadósabb mennyiségben is.