Nem tart sokáig a kora nyári idő – a hét legvégére jelentősebb változás jön

Nem sokáig élvezhetjük az elmúlt 24 órában kezdődött kora nyáriasan meleg időjárást, ugyanis újabb lehűlés van a láthatáron.

Szombaton

a péntekinél már egy árnyalattal hűvösebb, de még továbbra is kellemes, kora nyárias jellegű idő lesz: reggel 5-13, délután 20-25 fok várható. A napos időszakokat már gyakrabban zavarják felhők, és ezekből a felhőkből elszórtan záporokra is számíthatunk.

Vasárnap

megérkezik a változást hozó front. Már a hajnali óráktól kezdve észak-északnyugat felől egyre többfelé kell esőkre, záporokra, néhol zivatarokra készülni, amelyből a korábbi várakozásainkkal ellentétben nem hullik számottevő mennyiségű csapadék. A csapadékos időjárás ráadásul nem ígérkezik tartósnak, ugyanis a nap második felében észak felől már csökken a zárt felhőzet, és ezzel együtt élénk-erős északias széllel hűvösebb légtömegek érkeznek. Az ország nagyobbik, északi felén 15-20, míg a déli-délnyugati megyékben még 20-25 fok között alakulhat a hőmérséklet.

A jövő hét elején

az átvonult hidegfront mögött már országszerte 11-16 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés, és újra csípősek (0,+6 fok közöttiek) lesznek az éjszakák. Az élénk-erős északkeleti szél napközben rontja a hőérzetet, éjszaka viszont megvéd bennünket a fagyoktól. A fagyzugos, átmenetileg szélcsendesebb tájakon azonban sajnos nem lehet teljesen kizárni, hogy újra kevéssel 0 fok alá süllyedjen a hőmérséklet. A hét első felében a hűvös időjárás nagyon valószínű, ugyanakkor annak is egyre nagyobb az esélye, hogy a vasárnapi eső után a jövő hét első felében már száraz légtömegek lesznek felettünk.