Hétvégén érkezik a következő hidegfront – addig marad a nyugodt, lassan melegedő tavaszi idő

Szerdán, csütörtökön és pénteken

még marad a többnyire napos, csendes időjárás. Egy kicsit több felhő majd pénteken jelenhet meg az égen, de csapadék még ekkor sem várható. Az éjszakák csípősek (0,+8 fok közöttiek) lesznek, sőt a fagyzugos, szélcsendes tájakon továbbra is lehet gyenge fagy. Délutánonként eleinte 16-21, majd pénteken már 18-23 fok várható.

Hétvégén

egy hidegfront közelíti, majd éri el térségünket, azonban az átvonulásának pontos időpontja még kicsit bizonytalan. Legkorábban szombat napközben, legkésőbb vasárnap hajnalban vonulhat át Magyarország területén a front. Kedvező esetben az érkezése előtt szombaton még kellemesen meleg, kevéssel 20 fok feletti, délkeleten akár 25 fok közeli hőmérsékletet is mérhetünk, vasárnapra aztán országszerte az április második felének megfelelő 15-20 fok közötti tartományba, sőt néhol kissé az alá is mérséklődhet a nappali felmelegedés. Valószínűleg ez a front sem hoz számottevő mennyiségű csapadékot, útját inkább csak szórványos záporok, valamint erős északias szél jelzi majd.

A jövő hét folyamán

átmeneti visszamelegedés után ismét lehűlés jöhet, és ezúttal már végre esély nyílik arra is, hogy nedvesebb légtömegek érkezzenek térségünk fölé, így lassanként véget érhet a több mint, másfél hónapja tartó száraz időszak.