Felemás hetünk lesz: -1 és +28 fok között alakul a hőmérséklet

Nem pihen az időjárás május első hetében: talajmenti éjszakai fagy, záporok, erős szél és nyáriasan meleg napok is várnak ránk.

Hétfőn

az ország nagy részén kellemes, az ilyenkor szokásosnak megfelelő tavaszias időre van kilátás több órás napsütéssel, gomolyfelhőkkel és 20 fok körüli maximum hőmérséklettel. Az ország északi-északkeleti harmadán lehet több felhő az égen, és ott lehet pár fokkal hűvösebb ennél.

Kedden

egy hidegfront hatására sok felhő lesz felettünk, amelyből főleg a nap első felében várható többfelé eső, zápor, zivatar. Az erős, helyeként viharos északnyugati széllel 15-19 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés.

Szerdán

a reggeli 0,+8 fokról délutánra mindössze 13-18 fok közé emelkedik a hőmérséklet, ráadásul az erős északias szél tovább ronthatja a hőérzetünket. Az ország keleti felén lehet több felhő, és ott fordulhat elő még elszórtan csapadék, míg a Dunántúlon már több órás napsütésben bízhatunk.

Csütörtökön

hajnalra 0,+7 fok közé süllyed a hőmérséklet, de a fagyzugos, szélcsendes tájakon akár -1,-2 fokos fagy sem kizárt. Délutánra ugyanakkor a sok napsütés és a fölénk érkező enyhébb levegő hatására már 20 fok köré erősödhet a maximum hőmérséklet.

Péntektől – vasárnapig

kellemes, napsütésben gazdag kora nyárias, sőt egyre inkább nyárias hangulatú időre van kilátás. Az éjszakák fokozatosan enyhülnek, délutánonként pedig eleinte 19-24, a hétvégén már inkább 22-28 fok közötti melegre van kilátás. A következő markáns változás a jövő hét elején érkezhet.